Infittinity – Terapie Prin Miscare

Infittinity – Terapie prin miscare – Kinetoterapie in grup – Gimnastica medicala in Oradea

Kinetos (gr.) = miscare,  iar therapeia = tratament

Kinetoterapia este arta prin care un individ practicand o suita de activitati fizice (exercitii terapeutice) isi imbunatateste starea fizica, isi ameliorează o serie de suferinte si isi reface deficite functionale.

terapie prin miscare

 

Astfel acest tip de antrenament are si un caracter integrat deoarece vizeaza grupe musculare si mai multe articulatii supuse unor miscari in toate directiile posibile (naturale) si in toate planurile posibile astfel le va creste randamentul si implicit functionalitatea. Executam acest antrenament  folosind doar propria greutate dar se folosesc si mingi de fitness, benzi de fitness si dispovitive pentru echilibru pentru o mai mare varietate.

Exercitiile de echilibru frecvente in acest tip de antrenament presupune atentie sporita dar si o buna coordonare a grupelor musculare responsabile pentru echilibru iar asta influenteaza pozitiv devzoltarea armonioasa a musculaturii.

 

Programul de antrenament este foarte divers si flexibil adresandu-se atat celor care doresc sa se miste in scop preventiv dar si celor care deja sufera de anumite afectiuni care nu le permite practicarea sporturilor.

 

terapie prin miscare

Principiile antrenamentului functional – NU antrenam muschii ci executam miscari naturale folosind mai multe articulatii in diverse planuri. Punem accent pe control si precizie in executia miscarii iar ritmul si numarul de repetitii se alege tinand cont de aceste aspecte.

Avantajele programului nostru – Infittinity – terapie prin miscare:

  • stimuleaza grupe musculare in acelasi timp: adica mai multi muschi sunt solicitati in aceeasi miscare, deci creste eficienta
  • creste nivelul de fitness – prin tonifierea musculaturii precum si a functionalitatii aparatului circulator si cardio-respirator
  • imbunatateste echilibrul si a coordonarea
  • ajuta la aparitia senzatiei de bine – prin ameliorarea durerilor de spate sau a diferitelor articulatii.
  • ajuta la scaderea stresului – cu ajutorul exercitiilor de relaxare si respiratie

terapie prin miscare

Activitatile cotidiene si modul de viata stau la baza majoritatii afectiunilor aparatului locomotor si ale psihicului. Durerile de spate, durerile articulare sunt rezultatul unor dezechilibre musculare globale. Noi in programul Infittinity, prin diversele tehnici kinetice si terapeutice incercam sa reechilibram aceste lanturi musculare. Dar veti invata si ce inseamna miscarea sanatoasa, ergonomica, cu efect preventiv la diferite disfuncţii segmentare. Toate acestea, imbinate cu multe exercitii de echilibru si coordonare si indemanare va vor oferi o protectie sigura indiferent de varsta, sex, mediu extern.

 

Kinetoterapeut: Jakab Istvan

Locatie:  Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea, Parcul 1 Decembrie – Sala de sport,  Parter

Relatii: 0721-688381 – Jakab Istvan;

 

 

Code007